Forum gsx-r.pl wykorzystuje cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie, więcej informacji w polityce prywatności
zamknij informację


Odpowiedz 
Błąd F1
Autor Wiadomość
dziki Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 514
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 4
Moto: GSX-R K3 1000
Z: Bytom
Post: #1
Błąd F1
Wczoraj przy jeździe pojawił mi się błąda F1 na przemian migając z temperaturą oraz zaświeciła mi się czerwona kontrolka, zgasiłem moto, odpaliłem, błąd nie zniknął, dojechałem do garażu, wyłączyłem moto, chciałem sprawdzić jaki kod błędu pokaże po zwarciu przewodów, niestety (albo i staty) po ponownym włączeniu zapłonu błędu już nie było. Ktoś miał podobne przypadki ? jakieś sugestie ?

Im słabsze hamulce, tym dalej zajedziesz.
Sklep elektroniczny Piekary Śląśkie, Bytom Xelektronik
17-04-13 13:28 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Mody Offline
Senior Member
***

Liczba postów: 358
Dołączył: Mar 2013
Reputacja: 1
Moto: GSX-R 1000 K5
Z: Tarnowskie Góry
Post: #2
RE: Błąd F1
Nie wiem czy Dawidowi (z rojcy k1 liter) też się nie świeciło właśnie fi czy coś takiego Smile zapytaj go bo mi kiedyś mówił, że coś mu się tam wyświetlało ale miał wyjebane i jeździ dalej

"Boże, strzeż mnie od przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam"
17-04-13 14:01 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
dziki Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 514
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 4
Moto: GSX-R K3 1000
Z: Bytom
Post: #3
RE: Błąd F1
hehe no podobno jak miga na przemian z temp. to można jechać , sprawdzę sobie błędy ale jeśli już się nie wyświetla błąd to chyba już też nie pokaże żadnych błędów komp... po zwarciu złączek w kostkach.

Im słabsze hamulce, tym dalej zajedziesz.
Sklep elektroniczny Piekary Śląśkie, Bytom Xelektronik
17-04-13 14:11 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Mody Offline
Senior Member
***

Liczba postów: 358
Dołączył: Mar 2013
Reputacja: 1
Moto: GSX-R 1000 K5
Z: Tarnowskie Góry
Post: #4
RE: Błąd F1
No bo gix Ci chodził normalnie nie?

"Boże, strzeż mnie od przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam"
17-04-13 14:57 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
dziki Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 514
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 4
Moto: GSX-R K3 1000
Z: Bytom
Post: #5
RE: Błąd F1
tak przy bledzie tez.

Im słabsze hamulce, tym dalej zajedziesz.
Sklep elektroniczny Piekary Śląśkie, Bytom Xelektronik
17-04-13 19:47 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SiwyDym Offline
Member
**

Liczba postów: 246
Dołączył: Mar 2013
Reputacja: 1
Moto: SUZUKI GSX-R 750 SRAD
Z: Dżungla,zachodniopomorskie
Post: #6
RE: Błąd F1
Pewnie jak z gumy opadałeś podczas dobicia o glebe coś się poluzowało,czasami czujnik TPS-u lubi się poluzować,ale jak moto chodziło normalnie to raczej nic groźnego

Team Jungle
3/4 FAN :D
19-04-13 09:52 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
dziki Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 514
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 4
Moto: GSX-R K3 1000
Z: Bytom
Post: #7
RE: Błąd F1
no właśnie o dziwo nie bo przy spokojnej jeździe tak samo z siebie, a potem przez 30km świeciło

Im słabsze hamulce, tym dalej zajedziesz.
Sklep elektroniczny Piekary Śląśkie, Bytom Xelektronik
19-04-13 10:45 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
suzukibulika Offline
Member
**

Liczba postów: 181
Dołączył: Mar 2013
Reputacja: 2
Moto: Obecnie nic:(
Z: Kochanowice
Post: #8
RE: Błąd F1
dziki miałem to samo... błąd F1 i dokładnie tak jak ty.. ale u mnie wywala C46 z tym ze wystarczy ze zgaszę moto i odpalę moto to już błędu niema... dodam ze w czasie błędu (ja mam przełącznik do sprawdzania błędów i w czasie jazdy go załączam i jest dokładnie błąd `C46 z kreska do góry. obecnie tego nie robię, ale najpierw chce wyregulować i sprawdzić czujnik TPS
19-04-13 19:19 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SiwyDym Offline
Member
**

Liczba postów: 246
Dołączył: Mar 2013
Reputacja: 1
Moto: SUZUKI GSX-R 750 SRAD
Z: Dżungla,zachodniopomorskie
Post: #9
RE: Błąd F1
To może jakaś kostka się rozłącza delikatnie gdzieś...

Team Jungle
3/4 FAN :D
19-04-13 23:30 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
valdek Offline
Junior
*

Liczba postów: 20
Dołączył: Mar 2013
Reputacja: 0
Moto: Gsxr 750 k1
Z: Tarnowskie Góry
Post: #10
RE: Błąd F1
Ja tez miałem to samo. Po ponownym odpaleniu było juz ok. Ale tylko raz mi się tak stało na razie mam spokój;p
20-04-13 16:50 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Kontakt | Gsx-r.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS